pop-άρι: Κάποιες ανησυχίες...

Τρίτη 6 Μαΐου 2008

Κάποιες ανησυχίες...

Γαμώτο.Είμαι 20 στα 21 και έφτασα σε σημείο να αρχίζω να καταπίνω πράγματα ( αφού η πλειοψηφία τα δέχεται) , μια φάση όπως λέει και η Sadahzinia στο χρεωσέ τα στη φωτιά.Έβλεπα τον κόσμο παράλογο παλιότερα και τρελαινόμουν , ήθελα να κάνω κάτι γιαυτό , να αγωνιστώ , να θυσιαστώ.Κατάλαβα κάποια στιγμή ότι το 99% και πλέον από αυτούς που μιλάνε λένε μαλακίες και είναι επαγγελματίες υποκριτές.Σοκ μεν , αλλά φαίνονται όλα νορμάλ μετά.Τώρα δεν είμαι τόσο παθιασμένος κατά των τριών δεινών που μισούσα , της υποκρισίας ,του κομφορμισμού και της ματαιοδοξίας.
Η φράση που άκουγα και τρελαινόμουν ήταν : έτσι είναι τα πράγματα , θα κάνουμε ότι κάνει κόσμος....Είναι μεγάλο σοκ να καταλαβαίνεις πόσο ζώα,πόσο ματαιόδοξοι,πόσο άθεοι είναι όλοι γύρω σου.Δηλαδή αν ζούσα στη Νιγηρία θα λιθοβολούσα τη βιασμένη γυναίκα και θα ήταν όλα εντάξει ας πούμε... Ρε παιδια αν είναι έτσι γιατί δεν παίρνετε τα όπλα να βγείτε να κυνηγήσετε το συμφέρον σας??? Μια πολύ ισχυρή άποψη που έχω διαβάσει κατά της ματαιοδοξίας είναι απτον Βολταίρο:ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ , ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ?
Πράγματι έτσι είναι.Είναι εντελώς σωστό που δεν ζούμε για πάντα εδώ.Σε έναν κόσμο που μπορεί να σε ξεσκίσει.Τώρα ξέρεις οτι ότι και να πάθεις , όσα σίδερα και να βάλουν στο κλουβί σου ,όσο χάλια και να προσπαθούν να κάνουν τη ζωή σου υπάρχει ελπίδα.Ο θάνατος είναι άλήθεια ακλόνιτη,ο βιολογικός εννοω...
Είναι τραγικό το πόσο μακριά είμαστε απτο να συλλάβουμε οτι θα πεθάνουμε...Το βόλεμα και η σύγχρονη ζωή μας παραπλανούν.Πνευματικοί ηγέτες δεν υπάρχουν.Η εκκλησία έχει καταντήσει να είναι ένα κομμάτι της πολιτικής.Για να βρεις τον Θεό ψάχνεις σε στοιχάκια low bap .Οι ειδήσεις φτιάχνουν έναν ψεύτικο κόσμο για να κολυμπήσουμε.Αξίες εξαφανίζονται , νέες παίρνουν την θέση τους.
Η λέξη που ακούγεται συχνά είναι αξιοπρέπεια...Αυτή η λέξη έχει σήμερα πολύ εναλλακτική υπόσταση από τη παλιά.Σημαίνει ας πουμε να ντύνεσε ακριβά και να ζεις βολεμένος εις βάρος των άλλων.Σημαίνει να πεθάνεις φτιασιδομένος και όχι άρρωστος, αρτιμελής...Σημαίνει να είσαι κλέφτης και ανήθικος αλλά να μην μιλάει για αυτό κανένας.Νέα Δημοκρατία με δύο λέξεις.
Βλέπω καμια φορά κανένα ντοκιμαντέρ με ζώα και με λύπη διαπιστώνω ότι οι άνθρωποι έχουν καταφερει να φέρονται με παρόμοιο τρόπο.Υπάρχει διαφορά όμως.Τα ζώα τριγυρνούν άσκοπα.Ο άνθρωπος πρέπει να έχει νόημα στη ζωή του , να έχει στόχο τη σωτηρία της ψυχής , δεν μπορεί να κοιτάει κάτω...Άνω θρώσκω γαμώ τη κοινωνία μου!!!
Ευτυχώς το Άγιο Όρος έχει μείνει απομονωμένο απτη τρέλα της κοινωνίας , αντίθετα με τους παπάδες της εκκλησίας.Εκεί βρίσκονται λογικά οι πνευματικοί ηγέτες.
Τέλος πάντων μάλλον είναι ηλίθιο να λέμε ότι δεν υπάρχει Θεός , διότι δεν είναι δυνατόν να είναι όλα αυτά άσκοπα...Γενιώμαστε τρώμε κάνουμε παιδιά και ψωφάμε???Και μετά τί???Πάλι το ίδιο?Είναι εντελώς ηλίθιο.Ο Βολταίρος είπε ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΘΕΟΣ , ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΙΝΟΗΣΟΥΜΕ.
Αυτά για τώρα.Θα τα πούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: