pop-άρι: Σε τι να πιστέψω?Τί είναι αληθινό???

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2008

Σε τι να πιστέψω?Τί είναι αληθινό???

Οι άνθρωποι συχνά (κάποιοι βασικά όχι όλοι) ψάχνουν να βρουν πιο είναι το νόημα της ζωής.Ψάχνουν τον Θεό , φτιάχνουν δικούς τους ,πιστεύουν σε αξίες σε ιδέες και ιδεολογίες , σε τρόπο ζωής και πρότυπα.
Ζώντας , βιώνουν διάφορες καταστάσεις.Νιώθουν πράγματα διαμορφώνουν απόψεις και εσωτερικό κόσμο.Έτσι όταν ακούσουν κάποιον ....χαρισματικό άνθρωπο.... να μιλάει , αισθάνονται ότι τους καταλαβαίνει, ότι νιώθει όπως νιώθουν και ότι ενδιαφέρεται να τους βοηθήσει κινούμενος από αγνές διαθέσεις.Έτσι παρασύρονται , κρέμονται από τα χείλη του , τον ερωτεύονται , λένε .....τι σπουδαίο που είναι που αυτός ο άνθρωπος πιστεύει σε αυτά τα πράγματα και μπορεί να τα εκφράσει τόσο όμορφα.Γίνεται το στόμα του θαυμαστή και η ελπίδα.Με συνθήματα αγγίζει τον θαυμαστή του.Τον φορτίζει συναισθηματικά χρησιμοποιόντας τις ευαισθησίες του.Κερδίζει την εμπιστοσύνη του.Του περιγράφει τον ονειρεμένο κόσμο του.Τελείωσε.Έχεις πιστέψει κάπου.

Η άλλη πλευρά.Ξενερώνω απίστευτα όταν βλέπω ότι χαρισματικά άτομα έχουν μόνο καιροσκοπικά κίνητρα...Όταν βλέπω αναμασημένες ιδεολογίες, συνθηματολογία αρχείου,λόγους γραμμένους από φιλολόγους,ρεσιτάλ υποκρισίας,προσωπικότητες εικονικές δημιουργήματα των image makers ,στημένα παιχνίδια και διαλόγους , ανύπαρκτες αντιπαραθέσεις δεξιάς αριστεράς , δημοκρατικών ρεπουμπλικανών ,που το μόνο που διαφέρουν είναι τι χρώμα θα βαφτεί η Βουλή , μάλλον η βουλή.Η Ελλάδα στους έλληνες - η Γεωργία στους γεωργιανούς , η Ουκρανία στους ουκρανούς....συνθήματα υπερ του καπιταλισμού , αχαλίνωτη προπαγάνδα από παντου .Και εδώ θέλω να πω για τον Λαζόπουλο.Είναι πλέον φανερό ότι τον τελευταίο καιρό εκμεταλεύεται την αγάπη το κόσμου και δουλεύει προπαγάνδα για τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ..Όχι δεν είναι λάσπη...Δεν έχω λόγο να το κάνω.Το blog το έχουμε για την καΥλα μας.Απλά έτσι φαίνεται.Το μόνο που ελπίζω είναι ο Λαζόπουλος να πιστεύει σε αυτα που λέει, να είναι όντως συναισθηματικός τύπος.Αυτό θα με χαροποιούσε.

Ο κόσμος.Ο κόσμος σήμερα φαίνεται να μην πιστεύει σε τίποτα.Αν όχι σε τίποτα , τότε σε κάποιους Θεούς¨τον θεό Χρήμα ,τον θεό Εξουσία , τον θεό Καλοπέρασηβόλεμα ,τη θεά απάτη και άλλους συναφείς θεούς.Αλλά γενικά πισ΄τεύω ότι υπάρχει ουδετερότητα.Δημοσιογραφική συγκεκριμένα , του τύπου ασχολούμε με τα παντα για λόγους κουτσομπολιού , αλλά έχω ουδέτερη θέση.Έτσι σήμερα δεν υπάρχουν χριστιανοί , αλλά δημοσιογράφοι.

Μικρότερος που πίστευα σε βαθειά κάποια πράγματα μου φαινόταν πολύ παράλογος ο τρόπος που σχολίαζαν τα γεγονότα.((πως θα αντιδράσουν οι άνθρωποι της εκκλησίας)) , ((το όνομα Μακεδωνία στη Βόρεια Ελλάδα είναι σημαντικό αλλα γενικά είναι μπούρδες)).Τί πλασάρουν τελικά.Ένα σύστημα καθωσπρεπισμού γεμάτο με δηθενισμό (ποιος?) μηδενισμο σοβαροφάνεια κενότητα και συγχυσης του καλού με το κακό,δηλαδή ότι όλα είναι επιλογές του κάθε ανθρώπου και απλά είμαστε διαφορετικοί...Πραγματικά πιστεύω ότι είναι ηλίθιοι , διότι αν πίστευα στα ίδια θα ήμουν αδίστακτος...Ευτυχώς όμως προσπαθώ να μείνω πιστός στα ιδανικά μου.
Σε λίγο θα ακούγεται πολύ λογική αυτή η φράση : ρε φίλε αν δεν πεινάσουν τα παιδιά στην Αφρική και αν δεν γίνει πόλεμος στο Ιράκ πώς θα παίζω εγώ playstation?Η η φράση :κάθε άνθρωπος ζητάει διαφορετικά απτη ζωή,έτσι και εμένα δεν μου φθάνουν αυτά που έχω και θα κάνω πόλεμο.στεγνα!
Η φράση που ακούω συχνα είναι : εσύ είσαι επαναστάτης, τι να κάνουμε !!!έτσι είναι τα πράγματα!!!Ωραία δεν σου λέω ότι δεν είναι έτσι.Έτσι είναι.Και τί θα πει αυτό όμως.Δεν καθορίζει συμπεριφορά σου.Άν ήταν να ζήσεις για πάντα εδώ, θα το σκεφτόσουν ότι οκ θα προσαρμοστώ.Όμως όσο σκατά και να γίνει η ζωή,τη ψυχή σου δεν μπορούν να την φυλακίσουν,ποτέ και κανένας, και αυτό είναι ελπιδοφόρο.
Και ναι υπάρχει αλήθεια και είναι μία.

Αυτά σκέφτομαι αυτή τη στιγμή.


Ποπάρης

1 σχόλιο:

sally είπε...

Molis prin ligo diavasa ta sholia sto blog mou...euharistw gia ola...diavasa to neo uliko pou ehete anartisei kai mou arese polu!!! mpravo paidia...kanete polu kali douleia...oso gia to kommati pou mou zitithike -poutana glamouria-, tha to eheis suntoma! episis tha paw na dw tous active, opote...osoi pistoi proselthete!!!
filia...
sally